Diamant

"Diamant"   Vildandens Guldkorn af Gremir ”Diamant Cullinan

79500086_1044515352553378_1676021235332415488_n

 SE53721/2015

 
 Född 2015-10-14

 

 

HD index 100

ED ua

HD B

PRA A (fri)

DE clear

 Genomfört BPH med skott, följ länken nedan till diagram

#mce_temp_url#

 Känd mental status (skott 1)

 

Meriter

Jaktprov:

1:a pris Nkl Tollingjaktprov

1:a pris Ökl Tollingjaktprov

3:e pris Nkl Retrieverprov 

 

Workingtest:

 

  • 76 p nkl (20, 20, 0, 19, 17 p)
  • 69 p, 35 plats av 180 på Unghundsderbyt 2017, Bästa tollare

 

Utställning:

Excellent

 

 

 Diamant är en hane som vi haft i tankarna länge. Vi såg honom glänsa och imponera på Tollingjaktprov i våras och då började tanken spira på en kombo mellan honom och Mynta.

Diamant är en okomplicerad och trevlig hane med mycket fina mentala egenskaper.

Matte tränar honom främst i apportering och spår och på tollingjaktproven i våras såg tog han samma helg 1:a pris i nybörjarklass på lördagen och 1:a pris i öppenklass på söndagen. På retrieverproven har han 3:e  pris i nkl. Detta är alltså en kille som verkligen har framtiden för sig i de högre klasserna.

I sitt arbete är han tyst, fokuserad, kraftfull och outtröttlig. 

Diamant används också i praktisk jakt där han visat sig vara riktigt bra, han känner doften av dykta änder och behövs det så dyker han efter.

Diamant härstammar från  mycket bra jaktlinjer, Hans pappa Kanadickens John Dory of Mafli är enligt jaktprovsstatisktiken för 2018 rankad som nummer ett. 2012 startades han på Tollarspecialen på Öland och blev den enda hund som fick 1:a pris i elitklass. Han blev också det året Tollarmästare.

 

Exteriört är han en medelstor hane som är fint konstruerad, han har bra päls, ganska sparsamt med vita tecken, mörka ögon och nostryffel åt den mörkare färgen.

 

Hans syskon i kullen hos Vildandens kennel är samtliga friröntgade och har armbågar utan anmärkning. Syskonen hos Gesalatis kennel är  unga och ännu inte röntgade.

 Diamant är 4 år gammal och i slutet på året (2019 )fick han sin första kull och då kände vi att nu var tiden inne för att låna honom.

Diamant bor tillsammans med sin pappa och halvbror och matte Catta. Catta beskriver Diamant som den bästa hund hon haft genom tiderna och hans stora förtjänster är hans mentala egenskaper samt hans outtröttlighet i arbete. Skämtsamt har också Catta berättat att alla som passat Diamant genom åren vill behålla honom, "Han är så smart, säger matte, jag ser det, han smider planer för att kunna lura alla. 

  Diamant är verkligen ett guldkorn som vi är så tacksamma för att vi får låna och vi tycker hans namn rättfärdigar honom.... "Diamant"

 

Denna kombo ser vi verkligen fram emot!

 

Bildspel

Mynta

"Mynta" Riverfox Frost of Simo SE 

 IMG_2133

 SE56542/2014          

 

 Född 2014-10-23

 

 

 HD index 109

ED ua

HD A

PRA A (fri)

DE carrier

 Genomfört BPH med skott, följ länk nedan till diagram

#mce_temp_url#

 

 

Meriter

Jaktprov:

Tollingjaktprov 2:a pris Elitklass,

funktionärernas val, Sälen

Tollingjaktprov 1;a pris Öppenklass

domarens val, Muskö

Tollingjaktprov 1:a pris Nybörjarklass

6:e plats i kampen om juniortollarmästartiteln 2016

 

Utställning:

Excellent, Cert, CK,CACIB

 

 

 

 

 Mynta är en glad, pigg och trygg tjej med mycket fina mentala egenskaper. Hon umgås gärna med andra hundar, människor och barn. Hon har stor arbetslust och bra fart. Hemma är hennes favoritsysselsättning att leka och busa med den yngre flockmedlemen "Sansa" och vi kan ofta muntert undra vem som egentligen är unghunden.

Mynta är välkonstruerad med bra vinklar och har certifikat på utsällning.. Hennes päls är mörkröd och hon har vit bläs, vit bringa, vita tassar och vit svanstipp. Samtliga syskon till henne har fina mentalbeskrivningar samt är friröntgade. 

Sedan ung ålder har Mynta tränats i främst apportering och det är också i denna genre hon har fina priser, hon används också i praktiskt jakt.

 

Mynta härstammar från mycket bra jaktlinjer på både hennes mamma och pappas sida. Hennes mamma Molly  "Lönnlövets Nässla" tilldelades 2017 "Bruksavelspris" av svenska Kennelklubben. Bruksavelspriset är ett erkännande åt de hundar som visat sig vara goda nedärvare och som haft stor betydelse för aveln av goda avelsdjur. Molly fick två kullar 6+ 8 valpar och av dessa har 8 pris på jaktprov.

Myntas pappa "Silver"   Qourageous Quicksilver Vom Lech-Toller Nest  är  Svensk Tollingjaktchampion och i år blev han som första tollare även Dansk Tollingjaktchampion.

 IMG_0365

 

 Mynta som valp med hennes mamma Molly

IMG_4936

Bildspel