Nu är planerna igång för en kull valpar  våren 2021 (troligt löp februari)

IMG_3942Denna gång har vi fått förmånen att låna in den förtjusande tollarflickan "Saffran", Marielundsbäckens Daenerys. Saffran föddes hos oss 2017 och hon har alltid utmärkt sig med sin fina mentalitet och glädje för att apportera.

Saffran ägs av Josefine och Tommy Andersson och vi är så glada och tacksamma för att vi får låna henne.

Roger och jag har följt Josefine och Saffran på kontinuerliga träffar och träningar och det har varit en fröjd att följa deras utveckling som "nybörjare" till att vara klar för start i nkl Tollingjaktprov. Tyvärr så har premiären i nkl fått senareläggas på grund av Covid-19. Vi hoppas att det kommer möjliggöras provstarter i slutet på sommaren.

Saffran är en energisk och arbetsvillig tik. Hon är viltspontan och har bra grepp och fina avlämningar. Hon är "typen" av hund som liksom bara kan det och som vill göra rätt... När hon inte tränas är hon en okomplicerad och mysig familjehund. 

Hennes föräldrar, RivIMG_9055er Fox Red Fire of Texmo och Flottatjärns Önja of Leo har båda fina priser inom tollingjakten.Farmor "Lönnlövets Nässla" tilldelades 2017 SKK Bruksavelpris.

 

Saffrans syskon tränas också flitigt i apportering och systern Sansa har tagit två 1:a pris i nkl Tjp. Brodern "Chips" har godkänt anlagsprov spår.

 

 

Saffran och hennes syskon gjorde BPH hösten 2019. Samtliga i kullen gjorde mycket bra mentalbeskrivningar som vi är mycket stolta och glada över. 

 

Här kan ni se Saffrans BPH:

 

 

 

"Saffran" är en vacker medelstor tik som är välkonstruerad med bra vinklar. Hon har många vita tecken, (övertecknad) och i val av hane kommer vi lägga stor fokus på att finna en hane med så lite vitt som möjligt i hans släktled. Naturligtvis ska hanen även ha en mycket bra mentalitet och hälsa och härstämma från bra jaktlinjer. Letandet har börjat och vi kommer återkomma när Mr X är bestämd. Mer info om kullen kommer längre fram i sommar..