Lill-Babs

 Agrosofens Graffiti, SE29027/2018

Född 2018-04-06

PRA A (heriditärt fri)

 HD grad A                HD index 114

 ED ua

DE (heriditärt fri)

Ögonlyst ua 2021-03-21

BPH med godkänd skottreaktion

IMG_1147

 

 Vi har för kommande kull fått förmånen att låna in Agrosofens Graffiti.

"Lill-Babs" som hon kallas är ett barnbarn till oss, hennes pappa är "Moltas" River Fox Red Fire of Texmo. 

Hon föddes 2018 på Agrosofens kennel och hon har alltid utmärkt sig med sin fina mentalitet och glädje för att apportera.

Lill-Babs är en energisk och arbetsvillig tik som har framtiden för sig. Hon är viltspontan och har snabba upptag och bra grepp. Hon är "typen" av hund som liksom bara kan det och som vill göra rätt. Johanna och Lill-Babs tränar just nu flitigt för debut i nybörjarklass Tollingjaktprov.

På Tollarspecialen 2019 fick de tillsammans 89 poäng på WT.

När Lill-Babs inte tränas är hon en okomplicerad och högt älskad familjehund.

 

Lill-Babs kommer från en kull med 8 valpar, 4 hanar och 4 tikar. Alla i kullen är friröntgade avseende höfter och armbågar.

 Liksom sina syskon så har Lill-Babs ett bra BPH:

Skärmklipp

 Exteriört är hon välkonstruerad med bra vinklar.  Hon har fin röd päls och vita tecken. På grund av Covid-19 så har hon ännu inte ställts ut men när dessa mycket förunderliga  tider är över kommer hon göra debut i utställningsringen. 

Skärmklipp10

 

 Hennes föräldrar River Fox Red Fire of  Texmo och har Agrosofens Mona-Lisa har båda fina priser inom tollingjakten. Farmor "Lönnlövets Nässla" tilldelades 2017 SKK Bruksavelpris.

Syskon till Lill-Babs har pris på Tollingjaktprov och flera är också meriterade inom lydnad, rallylydnad och viltspår. 

 

IMG_1150 

 

 

 

Parning har ägt rum och vi hoppas på valpar i slutet på augusti.

 

 

Zappa

Digby Tollers Direct Hit, SE21787/2017

Född  2017-03-20

PRA A (heriditärt fri)

HD grad B              HD index 93

ED ua

DE (heriditärt fri)

 Ögonlyst ua 2020-11-10

 BPH med godkänd skottreaktion

 Zappa1_1265

 

Zappa är en hane som vi haft i tankarna ett bra tag och som har imponerat på oss genom åren när vi sett honom och husse starta på tollingjaktprov.På proven har han utmärkt sig med mycket bra apporteringsegenskaper samt sitt lojala samarbete med husse, Lars Bengtsson. Förutom att Zappa är en duktig apportör så är han en okomplicerad och trevlig hane med mycket bra mentala egenskaper. 

Här kan ni se Zappas fina BPH beskrivning:

BPH

 

 Husse tränar honom främst i apportering och spår och på tollingjaktproven har han pris i Elitklass. På retrieverproven B har han 2:a pris i nkl. Han är även godkänd anlagsklass viltspår. Detta är alltså en kille som verkligen har framtiden för sig.

 I sitt arbete är han tyst, fokuserad och kraftfull. Grattis Lasse och Zappa till 1:a pris Elitklass Tjp! 18/4 2021

Zappa4_1247

Zappa härstammar från mycket bra jaktlinjer, hans mamma Digby Tollers Testarossa är Tollingjaktchampion och hans pappa Riverbreeze Dream Team Kiowa är Viltspårchampion, Utställningschampion samt har pris i elitklass Tollingjaktprov.Flera av Zappas syskon har också pris på tollingjaktprov. 

 

Exteriört är Zappa en hane av den högre modellen som är fint konstruerad, varken tunn eller grov. Han har sparsamt med vita tecken och har en väldigt vacker mörkröd päls. På utställning har han Excellent och CK.  En mycket stilig kille helt enkelt.

 Zappa3_1240