Mynta

Riverfox Frost of Simo

"Mynta"

SE56542/2014

2014-10-23

HD:A

ED:ua (0)

HD index 106

Ögonlyst ua 21-09-06

PRA-prcd: Normal (A)

DE carrier

 

 

 

Meriter:

1:a pris Nybörjarklass Tollingjaktprov

2x1:a pris Öppenklass Tollingjaktprov

1:a pris Elitklass Tollingjaktprov

 

1xCert utställning

IMG_1731

 

 

 Mynta är en okomplicerad och trevlig tjej med mycket fina mentala egenskaper. Hon umgås gärna med vuxna, barn och andra djur. Hon är rolig och har stor arbetslust och bra fart. Hemma är hennes favoritsysselsättning att leka o busa med den unga flockmedlemen "Sansa" och ofta kan vi muntert undra vem som egentligen är unghunden. Hon är välkonstruerad med bra vinklar och har certifikat på utställning. Hennes päls är mörkröd och hon har vit bläs, vit bringa, vita tassar och vit svanstipp. Samtliga av Myntas syskon har fina mentalbeskrivningar samt är friröntgade.

 

Sedan ung ålder har Mynta tränats i främst apportering. Hon har 1:a pris på tollingjaktprov i elitklass och hon har även varit med på praktisk jakt.

 

Mynta härstammar från mycket bra jaktlinjer på både hennes mamma och pappas sida. Hennes mamma "Molly" Lönnlövets Nässla tilldelades 2017 " Bruksavelspris" av Svenska Kennelklubben . Bruksavelspriset är ett erkännande åt de hundar som visat sig vara goda nedärvare och som har haft stor betydelse för aveln av goda avelsdjur. Molly fick två kullar 6+8 valpar och totalt 8 st har pris på jaktprov.

 

Myntas pappa "Silver"   Qourageous Quicksilver Vom Lech-Toller Nest  är  Svensk Tollingjaktchampion och han är även som första tollare  Dansk Tollingjaktchampion.

 

Mynta har en kull valpar som föddes sommaren 2020. Marielundsbäckens Paddingtonkull.

 

 Mynta1

 

Mynta4

Love

RLD N Tollarbos Tikkande Love Lik Tiro

"Love"

SE26948/2019 

2019-03-16

HD grad A

ED ua (0)
HD index 109
Ögonlysning: ua
PRA-prcd: Normal
DE: Normal

 

 

Meriter:

RLD N
Genomförd BPH

 

 IMG_2003

 

 

 

Love är en ung hane som har framtiden för sig. Han är lättsam och trevlig och liksom sina syskon har han en fin BPH beskrivning. Exteriört är han varken tunn eller grov.Han älskar att träna med matte och han är mycket lättlärd och uthållig i sitt arbete. Han är tävlad inom rallylydnad och är klar med RLD N. 

Love kommer från en kull där alla syskon är röntgade och alla har fina resultat på både höfter och armbågar. Alla i kullen har HD grad A och armbågar utan anmärkning. 

Två syskon till Love är meriterade inom tollingjakten och själv är han viltspontan och apporterar det vilt som presenteras för honom.

 

Love härstammar från mycket bra linjer.

Loves pappa, Njupavallens Tiro, är en  mångsidig hund som tränar och tävlas i bruks, lydnad, rallylydnad, viltspår och tollingjaktprov. Han har dessutom mycket fina utställningsmeriter. På Tollarspecialen 2021, Forsvik, blev han bästa Champion hane, BIR Champion, BIR Champion med jaktmerit, Bästa hane och Best in show.

Loves mamma, Tollarbos Tikka Tassar Som Arrac ”Tikka”, har också fina meriter i olika discipliner, ex 1:a pris ÖKL på Tollingjaktprov. Tikkas ena bror är Tollingjaktchampion. Flera av Tikkas syskon tävlar i lydnadsklass 3. 

IMG_2001

 

IMG_2002