"Saffran" Marielundsbäckens Daenerys                                                                                              Skärmklipp3

 SE 58199/2017 

Född 2017-11-10     

HD index 110

HD A

ED ua (O)

PRA A

DE fri

BPH med godkänd skottreaktion

 

 

Meriter

Jaktprov:

1:a pris Tjp Nkl

3:e pris Tjp Ökl

 

Saffran föddes hos oss 2017 och hon har alltid utmärkt sig med sin fina mentalitet och glädje för att apportera.

Saffran ägs av Josefine och Tommy Andersson och vi är så glada och tacksamma för att vi får låna henne.

Roger och jag har följt Josefine och Saffran på kontinuerliga träffar och träningar och det har varit en fröjd att följa deras utveckling som "nybörjare" till att tagit både 1:a pris i Nkl och 3:e pris i Ökl Tollingjaktprov. 

Saffran är en energisk och arbetsvillig tik. Hon är viltspontan och har bra grepp och fina avlämningar. Hon är "typen" av hund som liksom bara kan det och som vill göra rätt... När hon inte tränas är hon en okomplicerad och mysig familjehund. 

 

 Saffran och hennes syskon gjorde BPH hösten 2019. Samtliga i kullen gjorde mycket bra mentalbeskrivningar som vi är mycket stolta och glada över.

 

Här kan ni se Saffrans BPH:

"Saffran" är  exteriört medelstor och välkonstruerad med bra vinklar.  Hon har många vita tecken, (övertecknad).

Hennes föräldrar River Fox Red Fire of  Texmo och Flottatjärns Önja of Leo har

båda fina priser inom tollingjakten.Farmor "Lönnlövets Nässla" tilldelades 2017 SKK Bruksavelpris.

 Saffrans syskon tränas också flitigt i apportering och systern Sansa har tre 1:a pris i Elitklass och godkänd i praktiskt. Brodern"Chips" har godkänt anlagsprov spår och Very Good på Tjp.

 

IMG_0721

 

IMG_0720

 

 

 

 

 

 

"Zappa" RLD N RLD F Blazing Fowler´s Ispy Maroon

IMG_4986

 SE42524/2020

Född 2020-06-20

Hd index 115

HD A

ED ua (0)

PRA A (fri, testad via Laboklin)

JADD: Heriditärt fri (1a gen)

DE: Heriditärt fri (2a gen)

Testad fri från CDDY och DM

MH skott 1

Höjd: 54 cm

Meriter

Viltspår

Godkänd anlagsklass viltspår. 

Utställning

ÖKL Excellent, ÖKK 1, CK, BHKL 1, CERT, NORDC, BIM (Ronneby 2022-08-13)

Rallylydnad

Rallylydnadsdipom i nybörjarklass och fortsättningsklass: RLDN RLDF

 

Zappa är en ung hane som har framtiden för sig. Han har fina arbetsegenskaper och ett mjukt och fint temperament. Till "vardags" arbetar han tillsammans med matte Christina som skolhund och är där en mycket omtyckt kamrat. Christina och Zappa har tagit diplom i rallylydnadens nybörjarklass och fortsättningsklass och är även godkända i anlagsklass viltspår. Zappa är utställd två gånger och fick excellent båda gångerna. Han tilldelades även CK, BHKL 1, CERT, NORDC. Zappa är en hane av den mer "långbenta" typen, 54 cm mätar han, har få vita tecken och så har han ett milt och mjukt uttryck. Matte Christina har börjat visa intresse för tollingjakten och har som mål att komma igång och träna detta. Zappa tycker om vatten, han är mycket följsam och hittar sällan på egna upptåg. Han beskrivs också med en medfödd tydlig av- och påknapp och hetsar inte upp sig. 

I Zappas släkt finns flera bra hundar representerade. 

Zappas mamma, Izzi, har fått excellent på tollingjaktprov i nybörjarklass och är uppflyttad till öppenklass. Hon har diplom i rallylydnad nybörjarklass, fortsättningsklass och lydnad startklass. Hon har excellent på utställning. Zappas pappa Singo är patrullhund, utställningschampion och har pris på jaktprov i nybörjarklass. Han används flitigt på praktisk jakt. Både i Izzis stamtavla och i Singos finns champions i utställning, tollingjaktprov och viltspår. 

 

Tack Marie Kinder för att vi får låna in Zappa. Denna kombination tror vi kan blir riktigt bra. Spännande tider väntar.

 

Skärmklipp4

 IMG_4988

 

 Skärmklipp2